Svi želimo da živimo svoje snove, a mi to možemo samo uz adekvatnu terapiju!

Prvo bih Vam uputila jedno jedno veliko HVALA MS platformo!

Zovem se Jelena Mladenović, imam 29 godina i bolujem od multiple skleroze. Prve simptome sam osetila na fakultetu, jos 2011. godine u vidu utrnulosti prstiju na desnoj šaci. Kao i većini, i meni su lekari dali panadol i vit. B12 sa osmehom na licu, mlada si ti. Nije to ništa, proći ce! Tako je i bilo. Spontano se to povuklo.

Ja sam nastavila normalno da živim sve do 2015. godine, kada sam zaista shvatila da nešto sa mojim telom nije u redu. Osećaj oduzetosti leve ruke i parestezije cele leve strane bile su alarm da treba nešto uraditi. Tada su mi dijagostikovali MS na klinici za neurologiju. Nikada nisam primila ni jedan lek.

U međuvremenu, postala sam majka divnog dečaka po imenu Bogdan! U toku trudoće sam se divno osećala. Svi simptomi su nestali. Ali onda se ponovo 2018. godine desio relaps, koji sam sama prebrodila. Već u martu ove godine sam zatražila pomoć lekara. Utrnulost i gubitak osećaja u celoj desnoj nozi,  promenjeni osećaji za dodir, lerhman pozitivan, ali motorika u potpunosti očuvana. Po prvi put sam primila pulsnu terapiju. Sada sam prošla komisiju, odobrena mi je imunomodulatorna terapija. Ali postavlja se pitanje kada će doći moj red na nju? Spekuliše se da se na nju čeka godinama. Nadam se najboljem. Nikada nisam bila pesimista, pa neću ni sada. Dobro se osećam. Po struci sam farmaceut, pomažem drugima, pa se nadam da će i meni neko pomoći, da što pre dobijem terapiju. Tada sam pronašla vas, želim da se svi zajedno borimo i pomognemo jedni drugima. Samo mi znamo kako nam je. Svi mi imamo porodice i želim da uživamo u svakom danu sa bližnjima. Da pratimo odrastanje naše dece!

Savet drugima, vežbajte, idite na jogu, plivajte! Ulazite u svoju budućnost! Kako kažu, fizička aktivnost može zameniti dosta lekova, ali ni jedan lek ne može fizičku aktivnost! Veliki pozdrav! Drzimo palčeve u nadi da će nas država Srbija čuti i odobriti lekove za sve! Ne štedeti na zdravlju ljudi!!!

 

Jelena sa sinom Bogdanom

Comments are closed.
Pronađite nas i na ..
Popunite anketu
MS priče