O nama

Mi smo inicijativa, pokret koji se bori za dostupnost terapije za sve MS pacijente.

MS platforma Srbije je nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje pacijenata koji boluju od multiple skleroze (MS). Ali, ne samo pacijenata, već i njihovih članova porodice, prijatelja, neurologa, MS medicinskih sestara, kao i svih ljudi dobre volje koji žele da pomognu da se ova bolest u Srbiji leči na najbolji mogući način, kao i da svi pacijenti imaju pravo na lečenje i pristup lekovima.

 

Mi se borimo da izmenimo dva stereotipa vezana za MS.

  • Prvi je da je bolest neizlečiva i da se neminovno završava u invalidskim kolicima. Tako je bilo nekada, kada nisu postojali lekovi za MS.
  • Drugi stereotip je da ne postoji lek za MS. Postoji čak 15 registrovanih originalnih lekova koji menjaju tok ove bolesti, stavljaju je pod kontrolu i omogućavaju kvlitetan život obolelima. Bitno je sa terapijom početi što ranije, odmah po postavljanju dijagnoze i izabrati pravi lek u skladu sa karakteristikama pacijenta, karakteristikama njegove bolesti i aktivnosti MS.

 

Ovaj sajt ima zadatak da edukuje i pacijente i lekara o lekovima koji postoje, principima I ciljevima lečenja, najnovijim dostignućima u oblasti istraživanja MS, događajima i akcijama vezanim za MS kod nas i u svetu. Saradnici na sajtu će biti lekari, psiholozi, fizijatri, MS medicinske sestre, pacijenti, članovi njihovih porodica.

 

Bićemo partneri onima koji se zalažu i bore da lekovi za lečenje MS budu dostupni svima koji boluju od ove teške bolesti.

MS simptomi

Multipla skleroza se ispoljava u vidu različitih kliničkih simptoma koji mogu biti drugačiji od osobe do osobe.

MS terapija

Lečenje MS se dramatično promenilo u poslednjih dvadesetak godina. Od bolesti za koju nije postojao ni jedan lek…

Zakonska regulativa koja se odnosi na osobe sa invaliditetom

Bonton u odnosima prema osobama sa invaliditetom