Donacije

Donacije

Ukoliko želite da podržite naš rad u cilju podizanja svesti o multiploj sklerozi, boljeg položaja obolelih i dostupnosti terapije za sve, možete uplatiti donaciju na sledeći način:

Doniraj

Molimo izaberite iznos donacije!

Šifra Vrsta donacijea: - Kategorija:

500.00RSD5,000.00RSD

Očisti

 

Udruženje: ,,MS Platforma Srbije”,
ul. Dobračina 22,  opština Stari grad, Beograd                                                                        Hvala na podršci, zaustavimo multiplu sklerozu!
MS Platforma Srbije

Zaustavimo multiplu sklerozu u Srbiji!

Humanitarna fondacija BUDI HUMANAleksandar Šapić

sakuplja sredstva za Udruženje MS platforma Srbije.

Multipla skleroza (MS) je autoimuna, neurodegenerativna bolest centralnog nervnog sistema koja pogađa mlađu populaciju uzrasta od 20 do 40 godina. To je period života kada ljudi završavaju škole, zapošljavaju se i osnivaju porodicu. Sve ove bitne korake u životu preti da uzdrma ova bolest koja je vodeći uzrok invalidnosti u mladoj populaciji. Ukoliko se neko razboli sa 20 godina i ne leči se, sa 40 godina već hoda uz pomoć štapa. Sa pedeset godina, najčešće završava u invalidskim kolicima. Takav scenario je veliki udarac za mlade osobe koje se nalaze u najproduktivnijem delu života.

Trenutna zdravstvena statistika je zabrinjavajuća i ukazuje da se u Srbiji leči svega 10% obolelih od multiple skleroze.

Naš cilj je da TERAPIJA BUDE PRAVOVREMENA I DOSTUPNA SVIMA. Najvažnije je krenuti sa terapijom visoke efikasnosti od trenutka postavljanja dijagnoze. Jedino tako moguće je živeti normalan, aktivan i život ispunjen pokretom.

Da bismo to ostvarili potrebna su nam finansijska sredstva za: edukaciju pacijenata i članova njihovih porodica; organizovanje stručnih skupova, tribina i savetovanja; objavljivanje stručnih publikacija; ostvarivanje stručne saradnje sa sličnim organizacijama u zemlji i inostranstvu i za sve one aktivnosti koje bi skrenule pažnju široj društvenoj zajednici i državnim organima na potrebu uvođenja terapije za sve pacijente.

Da zaustavimo multiplu sklerozu u Srbiji upiši 622 i pošalji SMS na 3030.

Vaše malo nama znači normalan, aktivan život ispunjen pokretom!