Isidorina borba bez terapije

Borba bez terapije…

Isidorina borba bez terapije i nada u adekvatno lečenje

 

Međutim ne prođe ni dan da se ne zapitam šta bi bilo da sam dobila terapiju. Da li bih onda uspela i rodila još jedno dete? Da sada dobijem terapiju da li bih onda bila sigurna da ću moći da odem na svaki roditeljski sastanak, svaku predstavu i fudbalsku utakmicu mog sina?

Sećam se dobro tog proleća 2008 godine. Tada sam upoznala MS i jednog zgodnog dečka. Imala sam 28 godina, završen fakultet i dobar posao. Za MS sam se nadala da će nekako proći sam od sebe, da sve što mi se dešava nije istina i da moja budućnost sigurno mora drugačije izgledati od one koja mi se predviđala. Za dečka sam se plašila da će sam otići… zbog MS-a. Nije se desilo ni jedno ni drugo. Nekim čudom, zgodni dečko je postao moj muž i rešio da mi pomogne u borbi sa MS-om. Ta borba traje i danas, evo punih 10 godina. Nekad je teško, ponekad jako teško ali se većinu vremena trudim da vodim normalan život i uživam u običnim stvarima i događajima.

Posao nisam napustila, čak naprotiv. Napredovala sam i izgradila jednu lepu karijeru. Imam puno sreće jer sam okružena divnim ljudima koji imaju puno razumevanja za mene i za te periode kada ne mogu raditi. Imam i jedno dete. Sina sa pametnim okicama koji je naučio da čita i pre nego što je krenuo u školu. Mnogo je želeo da ima brata ili sestru, ali nažalost MS je bio jači i ja nisam uspela tu veliku želju da mu ostvarim. Teško mi padne kada me MS obuzme celu i kada ne mogu sama ni po kući da se krećem, a moj mali junak me uzme za ruku i kaže: ”Pomoći ću ti ja mama”.

Ne mrzim MS zbog toga i beskrajno sam zahvalna što imam bar jedno dete. Međutim ne prođe ni dan da se ne zapitam šta bi bilo da sam dobila terapiju. Da li bih onda uspela i rodila još jedno dete? Da sada dobijem terapiju da li bih onda bila sigurna da ću moći da odem na svaki roditeljski sastanak, svaku predstavu i fudbalsku utakmicu mog sina?

Volim moju zemlju, volim grad u kome živim i volim život. Verujem u istinske ljudske i moralne vrednosti i načela. Verujem u pravdu, poštujem pravila, procedure i poretke raznih vrsta. Želim da verujem da MS pacijenti neći biti ostavljeni i zaboravljeni. Znam da lek postoji. Znam da prava terapija zaista spasava živote. Samo da mi nada nije uzaludna…

Comments are closed.
Pronađite nas i na ..
Popunite anketu
MS priče