Iskustvo iz Nemačke naše zemljakinje u borbi protiv MS-a

Zovem se Svetlana Marošičević, imam 35 god, supruga sam i majka dva dečaka.

Moja priča pocinje ovako…23. decembara 2018. godine  sam totalno izgubila vid na desno oko. Smeštena sam u bolnicu i odrađene su mi sve analize. Dobila sam 5 terapija kortizona i vid se povratio na 60% i ostala sam bez kolornog vida. Pošto je nalaz likvora bilo dobar, a MR nije, nisu mogli da mi daju dijagnozu. U medjuvremenu se selim u Nemačku i tu započinjem novi život sa porodicom. Kad smo mislili da je sve kako treba i da smo konačno svi zajedno, 17. decembra 2019. godine polako primetim da gubim vid na levom oku i užasno me boli glava. Hitno sam poslata za bolnicu gde su mi urađene sve analize. Primljena sam u 14 h u bolnicu, u 19 h su mi saopštili da imam multiplu sklerozu, četiri nove promene na mozgu, od toga jedna velika i aktivna, a nalaz likvora je pozitivan.

E, tada počinje nova borba, opet terapija kortizona. Doktor mi zaopštava da nije sve tako crno, da ovde ima terapija koja usporava tok bolesti i da se ne plašim. Od tada se moj život menja, dobijam svoju terapiju i  već sad se bolje osećam.

Želim i verujem da će i u Srbiju što pre stići lekovi za sve obolele od MS, jer znam koliko je to za nas obolele bitno. Pratim vas stalno i želim vam da što pre izađete kao pobednici iz svoje borbe.

Sa poštovanjem,

Svetlana Marošićevic

Comments are closed.
Pronađite nas i na ..
Popunite anketu
MS priče