#OstaniKodKuće – Ivana Bogdanović

Moje ime je Ivana Bogdanović, po zanimanju sam ekolog odnosno biolog za zaštitu životne sredine. Jedno vreme sam živela u Beču, sada sam ponovo u Beogradu

 

 

Preporuka za knjigu/knjige?


Verovatno svi imamo neke knjige koje smo dobili ili kupili i koje nismo još otvorili. To je moja odluka, da te knjige koje čekaju „kad budem imala vremena“, konačno sada dođu na red.

Ko voli biološke nauke moja preporuka je Evolution in Four Dimensions – Eva Jablonka and Marion J.Lamb

 

 

Preporuka za film/filmove?


U poslednje vreme više volim da gledam serije od filmova, filmovi dugo traju i velika je verovatnoća da ćete posle pola izgubljenog sata shavtiti da je bezveze. A kod serije koja je već isprobana, verovatno će i sve epizode biti ok.

Volim seriju Castle, jer ima dosta humora, često ima veoma interesantne tvistove, i sviđa mi se kako Beketova (Stana Katic) glumi, deluje potpuno prirodno.

Sledeća serija za opuštanje je Brooklyn 99, možda na početku deluje malo čudno, jer je radnja pojednostavljena, nema nekog zapleta, nema veze sa realnošću, ali ima dosta dobrih fora za smejanje 😊

Od domaćih Senke and Balkanom

 

 

Preporuka za muziku?


Poslednje što sam puštala dok radim je Coccolino Deep  – ima više playlista koje traju oko sat vremena

 

 

Zašto ste se angažovali u borbi za dostupnost lekova i bolji položaj obolelih od multiple skleroze?


Iz razloga što smatram da je trenutna situacija nedopustiva, i da ne postoji nikakvo opravdanje zašto je to tako. Ne vidim drugi način, osim da se pacijenti ujedinjenji izbore za promene. Da bi to finkcionisalo mora da postoji udruženje pacijenata, i iz tog razloga sam postala član MS platforme Srbije.

 

 

Šta očekujete u budućnosti kada je reč o položaju obolelih od multiple skleroze u Srbiji?


Očekujem da će mnogo veći broj obolelih  imati pristup adekvatnom lečenju. Očekujem da se razviju grupe podrške za obolele, kao i da ljudi koji nemaju MS promene način na koji će posmatrati to oboljenje.

Comments are closed.
Pronađite nas i na ..
Popunite anketu
MS priče