#OstaniKodKuće – Danijela Pejov

Moje ime je Danijela Pejov, majka sam dvoje maloletne dece, predsednica sam MS platforme Smederevo i borac za terapiju za obolele od multiple skleroze.

 

 

Preporuka za knjigu/knjige?


Odavno sam kupila jednu knjigu koju nisam stigla da pročitam. “Dok nisam srela tebe” od Džodžo Mojes je ljubavni roman ali i priča o hrabrosti i stvarnim ljudskim sudbinama.

 

 

Preporuka za film/filmove?


Moj omiljeni film je ,,Forest Gamp’’. To je film koji mi izazove sve osećaje: tugu, ljutnju, sreću a posle kojeg se osećam sjajno.

 

 

Preporuka za muziku?


U zadnje vreme slušam Hladno pivo i Dubioza kolektiv. Trenutno sam u fazonu da slušam jako glasnu muziku i njihove pesme mi daju neku potrebnu energiju.

 

 

Zašto ste se angažovali u borbi za dostupnost lekova i bolji položaj obolelih od multiple skleroze?


Saznala sam za MS platformu Srbije, po prvi put sam čula da postoje lekovi za multiplu sklerozu i u meni se probudila želja da se uključim za dostupnost lekova za sve nas. Imati bolest koja se svuda u svetu leči a kod nas jako malo ljudi nateralo me da reagujem  i sa svojim prijateljima koji su oboleli pokrenem MS platformu Smederevo. Takođe sam pomislila na sve one koji će se suočiti sa MS i ne želim da čuju da lekova za njih nema u Srbiji.

 

 

Šta očekujete u budućnosti kada je reč o položaju obolelih od multiple skleroze u Srbiji?


U budućnosti očekujem da se obrati puna pažnja na obolele od multiple skleroze. Očekujem da svi budu lečeni i da na taj način naše zdravstvo pokaže poštovanje prema nama a država u kojoj živimo da poštuje naše pravo na zdravlje i da lečenje ne bude upitno.

Comments are closed.
Pronađite nas i na ..
Popunite anketu
MS priče